• Een alleenstaande bungalow uit 1970, gelegen in de Kasteellaan van Vinderhoute, werd ingrijpend verbouwd tot medisch centrum met 6 kabinetten en 3 bovenliggende wooneenheden. De kloeke ruwbouw van de bestaande eengezinswoning werd in het nieuwe plan hergebruikt, uitgebreid en voorzien van een extra bouwlaag.

  EEN PLAN GEBASEERD OP DE WERKING VAN DE PRAKTIJK

  De circulatie voor de dokterspraktijk gebeurt via een 2m brede overzichtelijke middenas met aan weerszijden de kabinetten en aanhorende functies. De zicht- en circulatieas verbindt de hoofdinkom en het secretariaat aan de zuidgevel met de ingang en private zone voor de dokters aan de noordgevel.

  De indeling van de praktijk is eenvoudig leesbaar voor de patiënten, het secretariaat en de dokters. Publiek, semi-publiek en privaat zijn gescheiden naar gebruik en naar privacy. Deuren en ingangen worden op eenvoudige manier automatisch aangestuurd volgens een dag-, avond- en nachtstand. Speciale aandacht ging uit naar de akoestische scheiding van kabinetten en naar voldoende akoestische absorptie in alle gebruiksruimtes. Het ontwerp, de inrichting en de technieken zijn 100% afgesteld op de werking van de artsenpraktijk.

   

   

 • HOOG COMFORT - LAGE ENERGIEKOST

  De appartementen en het medisch centrum werden voorzien van individuele geothermische warmtepompen in combinatie met fotovoltaïsche zonnepanelen en automatische zonweringen. Deze zorgen voor vloerverwarming en vloerkoeling, koelen bijkomend de ventilatielucht en zorgen voor sanitair warm water. De hernieuwbare energietechnologie zorgt voor een duurzaam gebouw met lage energiekost en een hoog gebruikscomfort.

  WONEN

  De nieuwe verdieping werd verdeeld in 3 BEN-appartementen met inpandige terrassen.  De uitgesneden terrassen breken het bouwvolume en de glad gelakte gevels werden op een klassieke manier verdeeld met gelijke ramen. Op maaiveldniveau functioneren luifels en nissen in glas en aluminium als afzonderlijke inkomgehelen voor dokters, patiënten en bewoners.